10 tips voor een onvergetelijk partijtje met een knutselpakket van Babett

1. Zorg dat het aantal vriendjes/vriendinnetjes te overzien is voor je eigen kind. Zeker voor jonge kinderen is een kind
per leeftijd jaar uitnodigen genoeg (bijvoorbeeld: 5 jaar = 5 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen).

2. Zorg altijd voor een tijdsplanning; hierop staan alle activiteiten die je tijdens het feestje gaat doen met de tijd die je daarvoor nodig denkt te hebben. Deze staat tevens in de knutsel-handleiding die je bij elk pakket ontvangt!

3. Bedenk vooraf een reserve-activiteit die je extra op de tijdsplanning vermeldt. Voorkom verveling! Heb je nog een leuk spelletje achter de hand?

4. Houdt de EHBO doos binnen hand bereik, mocht er een pleister nodig zijn..is het fijn om snel te handelen.

5. Als de kids binnen zijn kan het feest beginnen. Dat doe je natuurlijk door de jarige job toe te zingen. Kinderen kennen veel verjaardagsliedjes van school, dus mocht je het zelf even niet weten, wijs dan om beurten een kind aan die het nieuwe lied mag kiezen. Heb je kleine instrumentjes in huis, zoals een sambabal of belletjes, laat ze rouleren na een liedje, vooral hele jonge kinderen vinden het geweldig om hun gezang te begeleiden!

6. Kadootjes kunnen ‘gewoon’ aan de jarige gegeven worden. Maar je kunt ze ook door de kinderen laten verstoppen.
Meteen een leuke activiteit en kinderen genieten hier zichtbaar van. Natuurlijk moeten ze hun eigen verstop-plekje goed onthouden.
Geef vooraf duidelijk aan in welke ruimte ze mogen verstoppen en waar niet!

7. Cakejes versieren doet het altijd goed. Lekker, gezellig en creatief. Voor kinderen met een koemelkallergie is het maken van een spekjesmonster/prinses leuk. Hiervoor heb je kleine prikkertjes nodig waarmee ze de spekjes aan elkaar kunnen verbinden.

8. Zorg ervoor dat je voldoende volwassenen (of oudere kinderen) hebt die kunnen bijspringen. Het is altijd handig om een extra paar handen te hebben die even kunnen assisteren.

9. Wanneer de kids een knutselwerk hebben gemaakt, heb je al een geweldige attentie om mee naar huis te nemen,
scheelt weer een uitdeelzakje/bedankje.

10. Geniet als troste papa of mama van het feestje!

Go top